victor-en-saskia-in-canada.reismee.nl

Clearwater

Wat een heerlijke dag was dit. Nadat we heel goed sliepen in onze riante blokhut gingen we ontbijten met gewoon een boterham met kaas of ham. O nee Vic had pancakes ? De eigenaar van het complex was bij het ontbijt aan het helpen en vroeg ons naar onze plannen voor vandaag. Daar hadden we nog niet echt over na kunnen denken.
Clearwater ligt in het Wells Gray Park en , zo vertelde hij, heeft de meest mooie watervallen in de Clearwater river. Er is een route van in de 70km die je naar verschillende van die watervallen brengt. Een dagje luieren past niet in ons schema, zeker nu het nog prachtig weer is. Op zijn advies hebben we eerst een lunch ingeslagen en zijn we op weg gegaan. Een prachtige route tussen de bergen en bossen met machtige watervallen. De eerste was Spahat Falls. Daarna Dawson Falls en een stevige wandeling naar Marcus falls. Deze beide laatsen staan er om bekend dat er zalm tegenop zwemt om eitjes te leggen. We hadden gehoopt dit mee te mogen maken, maar helaas, ze waren nog niet aangekomen.
Daarna was het nog 1,5 uur terugrijden naar de blokhut. Het was weer een geweldige dag hier. Jammer dat we Jasper over moesten slaan. Met ons vele anderen hoorden we gisteren en vandaag ook weer om ons heen.
Morgen door naar onze volgende stek op ongeveer een uur rijden hier vandaan. Weer een blokhut. Super gezellig toch.

An en Cor

Overal waar jullie komen is het geweldig mooi. Dat zien we aan de mooie foto’s.de Blokhut is heel leuk.Goeie reis verder. Groetjes Pa en Ma.